ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ243
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1480
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ2896
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ312035

Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας Αποστράτου-Καρτών Ελευθέρας Εισόδου/Μελών ΕΑΑΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 16:56

Αντικατάσταση Δελτίου Ταυτότητας Αποστράτου-Καρτών Ελευθέρας Εισόδου/Μελών ΕΑΑΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΑΑ (συνημμένα αρχεία) όλα τα δελτία ταυτότητας αποστράτου και ελευθέρας εισόδου (μέλη οικογένειας) θα αντικατασταθούν με νέου τύπου.

Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών της γραμματείας αποφασίστηκε:

1. Η Αντικατάσταση να γίνει με αλφαβητική σειρά και συγκεκριμένα να ξεκινήσει από όσους τα επίθετα αρχίζουν από το Α και Β. Μετά την ολοκλήρωση του Α και Β θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση της ΕΑΑΑ.

2. Όσοι για οποιοδήποτε λόγω απώλεσαν ή θα απωλέσουν τα δελτία ταυτότητας ή τις κάρτες εισόδου θα πρέπει τα δικαιολογητικά να συνοδεύονται και με βεβαίωση της αστυνομικής αρχής ότι δηλώθηκε η απώλεια.

3. Οι αιτούντες την αντικατάσταση των ταυτοτήτων-δελτίων εισόδου θα μπορούν να κρατούν τις παλιές έως την έκδοση των νέων.

4. Για την παραλαβή των νέων δελτίων είναι απαραίτητη η προσκόμιση των παλιών η οποίες θα αποστέλλονται στην ΕΑΑΑ για καταστροφή.

5. Τα σημερινά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες ελευθέρας εισόδου θα ισχύουν κανονικά έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η αντικατάστασή τους.

6. Όσα δελτία ταυτότητας και κάρτες ελευθέρας εισόδου είναι νέου τύπου, δηλ έχουν εκδοθεί μετά τις αρχές του 2016 δεν χρειάζονται αντικατάσταση.

Σημ. Εφιστάται η προσοχή των μελών στην ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται και ιδιαίτερα των ορφανικών σχετικά με το Βαθμό του/της συζύγου, που πρέπει να είναι ο πραγματικός αποστρατευτικός βαθμός και όχι αυτός που αναφέρεται για την απονομή μερίσματος.

ΥΓ. Όλα τα δικαιολογητικά οι οδηγίες συμπλήρωσης είναι αναρτημένα στο:

http://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=12&Itemid=14


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

(Ως ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ στην ΕΑΑΑ μπορούν να γίνουν όλοι οι Αξκοί ε.α. οι οποίοι λαμβάνουν ΜΕΡΙΣΜΑ από το Μ.Τ.Α.)

Τα δικαιολογητικά για Τακτικά Μέλη είναι:

1. Αίτηση

(Χορηγείται από τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΑΑΑ και τα Παραρτήματα )

2. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητος.

3. Φωτογραφία Ταυτότητος (έγχρωμη) με ΣΤΟΛΗ ή ΠΟΛΙΤΙΚΑ σε Ηλεκτρονική Μορφή διαστάσεων Π=92 pixels Υ=96 pixels και ανάλυση 300

  Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης Φωτογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή να προσκομίζεται μία (1) φωτογραφία, διαστάσεων 2,5 X 2,5 εκ.

  4. Εγκύκλιος Αποστρατείας ή ΦΕΚ Αποστρατείας.(Δεν χρειάζεται σε περίπτωση επανέκδοσης)

  5. Βεβαίωση Μερίσματος από ΜΤΑ που να φαίνεται (προκύπτει) ότι γίνεται κράτηση υπέρ E.A.A.Α.

  ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (Τακτικά Μέλη)

  Επανέκδοση Ταυτότητας πραγματοποιείται λόγω:

  α. Αλλαγής Στοιχείων (π.χ. αντικατάσταση Αστυν. Ταυτότητας, αλλαγή Διεύθυνσης Διαμονής, διόρθωση λανθασμένων στοιχείων, εκτεταμένη φθορά κ.λ.π.)

  β. Αλλαγής Βαθμού.

  γ. Απώλειας ή Κλοπής.

  Α. Για ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ Ταυτότητος Τακτικών Μελών που έχουν

  Παλαιού Τύπου Ταυτότητα.

  Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται ΟΛΑ τα Δικαιολογητικά για Ταυτότητα του ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ που αναφέρονται παραπάνω, ΕΚΤΟΣ της παραγράφου 4, δηλαδή την Εγκύκλιο Αποστρατείας ή το ΦΕΚ Αποστρατείας και επιπλέον κατά περίπτωση:

  Ι. Όταν υπάρχει Αλλαγή Βαθμού απαιτείται η ΥΠΟΒΟΛΗ της σχετικής Εγκυκλίου ή του Φ.Ε.Κ. όπου θα φαίνεται η απονομή του νέου Βαθμού.

  ΙΙ. Όταν υπάρχει Απώλεια ή Κλοπή απαιτείται η ΥΠΟΒΟΛΗ της σχετικής Βεβαίωση Δήλωσης Απώλειας από Αστυνομικό Τμήμα.

  Β. Για ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ Ταυτότητος Τακτικών Μελών που έχουν Νέου Τύπου Ταυτότητα.

  Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται μόνο η υποβολή Αίτησης  που χορηγείται από την Ε.Α.Α.Α. (Κεντρικά Γραφεία ή τα Παραρτήματα) και επιπλέον κατά περίπτωση:

  Ι. Όταν υπάρχει Αλλαγής Βαθμού απαιτείται η ΥΠΟΒΟΛΗ της σχετικής Εγκυκλίου ή του Φ.Ε.Κ. όπου θα φαίνεται η απονομή του νέου Βαθμού. 

  ΙΙ. Όταν υπάρχει Απώλεια ή Κλοπή απαιτείται η ΥΠΟΒΟΛΗ της σχετικής Βεβαίωση Δήλωσης Απώλειας από Αστυνομικό Τμήμα.
  Συνημμένα:
  Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ANTIKATASTASI TAYTOTITAS EAAA 1.jpg)ANTIKATASTASI TAYTOTITAS EAAA 1.jpg[Αντικατάστση Δελτίου Ταυτότητας ΕΑΑΑ 1]1219 Kb
  Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ANTIKATASTASI TAYTOTITAS EAAA 2.jpg)ANTIKATASTASI TAYTOTITAS EAAA 2.jpg[Αντικατάστση Δελτίου Ταυτότητας ΕΑΑΑ 2]635 Kb
  Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018 18:39