ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ40
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1671
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ3937
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ325836

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση για τα 101 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 19:36


Πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας η εκδήλωση με θέμα: «Η δράση της Π.Α στη Μικρασιατική Εκστρατεία». Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας  από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Λάρισας.

Ο κύριος ομιλητής, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, ανέπτυξε τη δράση της ΠΑ από 1919 έως το 1922 και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ξεχώρισαν κατά την διάρκεια του πολέμου. Δίνοντας μια γενικότερη διάσταση καθήλωσε το ακροατήριο αναφερόμενος στον πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στις διώξεις και αγριότητες που υπέστησαν εκδιωκόμενοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του συλλόγου που τραγούδησε τραγούδια της Ιωνίας με το κοινό να παρασύρεται στους ρυθμούς της μουσικής. Ποιήματα σχετικά με την Πολεμική Αεροπορία απήγγειλε η κα. Κωνσταντίνα Κότση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Υπαρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Υπτχος (Ι) κ. Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Μπατζιλιώτης, ο Δκτης της 140 ΣΕΠΗΠ Σμχος (Ι) κ. Χρήστος Παντζιάς, ο Δκτης της Μοίρας ΑΤΑ Ασμχος (Ι) κ. Ιωάννης Μαλιςιώτης,  πρόεδροι των Ενώσεων, Συνδέσμων Αποστράτων και Εφέδρων, εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. 

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο πρόεδρος του παραρτήματος, Σγος ε.α. κ. Κων/νος Λιούτας, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Καρύδης, εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Χρήστος Καλομπάτσιος και εκ μέρους του Δήμου Λάρισας ο κ. Βασίλειος Μπατζιλιώτης.

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013 21:18
 
Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εορτάζει τα 101 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2013 14:30

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εορτάζοντας τα 101 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Λάρισας οργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 «Η Δράση της Π.Α κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας (Λαπηθών 6 Λάρισα, 4ος όροφος) στις 12 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19:00 και θα έχει ως κύριο ομιλητή τον καθηγητή Θεοφάνη Μαλκίδη, Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2013 14:32
 
ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 15:51

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λάρισα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το μνημείο Πεσόντων στο λόφο του φρουρίου στη Λάρισα. Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχηγό Τ.Α Απτχο (Ι) κ Χρήστο Βαΐτση και τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας Σγο ε.α.κ. Κων-νο Λιούτα.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στην 110 Π.Μ. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάτιου τελέσθηκε η πανηγυρική δοξολογία. Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Α/Τ.Α και η ξενάγηση των επισήμων στο χώρο της στατικής έκθεσης.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξκων και αεροπορική επίδειξη.

 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.(Αρχηγός Τ.Α Απτχος (Ι) κ. Χρήστος Βαΐτσης, ο Στρατηγός της 1ης Στρατιάς κ. Χρήστος Μανωλάς,  ο Υπαρχηγός Τ.Α Υπτχος κ. Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Δκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Θεόδωρος Σύρμος, Δκτες των Μονάδων της Π.Α περιοχής Λάρισας) η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και του Νομού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ε.Δ καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Το παράρτημα Λάρισας εύχεται σε όλους τους Αεροπόρους ε.ε και ε.α. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 16:25
 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 1940 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 16:17

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 1940

 

Στις 03 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλειάδα Καστοριάς οι εκδηλώσεις προς τιμή του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.

Μετά τη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, κατοίκων του χωριού και μαθητών, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο (πλατεία του χωριού) του ήρωα Υποσμηναγού.

 Στη συνέχεια απηύφθηναν χαιρετισμό κατά σειρά οι:

·        Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

·        Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (ι) κ. Χρήστος Βαϊτσης.

·   Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Απτχος (ι) ε.α. κ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

·        Ο υιός του τραυματισθέντος συγκυβερνήτη του Αεροσκάφους κ. Νικόλαος Τζάντας

·   Τον πανηγυρικό της εκδήλωσης εκφώνησε ο  πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας / Παραρτήματος Λάρισας, Σμηναγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Λιούτας.

 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, την Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καστοριάς κ. Αντωνίου Μαρία, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Απτχο (Ι) κ. Χρήστο Βαϊτση, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπο Πετσάλνικο, τον Υποδιοικητή της 15ης  Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Αντισυνταγματάρχη πεζικού κ. Ζαχαρία Ψύρρα, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Αστυνόμο Α κ. Γεώργιο Νικολόπουλο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Καστοριάς Αναπληρωτή Διοικητή Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Τσαλίκη, τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Βασιλειάδος κ. Στέφανο Καφφέ, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Απτχο (ι) ε.α. κ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας / Παραρτήματος Λάρισας Σμηναγό ε.α. κ. Κωνσταντίνο Λιούτα, τον Υιό του τραυματισθέντος συγκυβερνήτη του Αεροσκάφους κ. Νικόλαο Τζάντα, το Μέλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας Εκπρόσωπο των Δίκαιων και Μαρτυρικών Πόλεων και Κοινοτήτων κ. Παπαχρήστο Σπυρίδων, Μαθητή του Γυμνασίου Κορησού, Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Κορησού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας Βασιλειάδας όπου παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η παρουσία των αποστράτων αξιωματικών της Π.Α ξεπέρασε τους 200, με την συγκίνηση να είναι έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Ξεχωριστό τόνο και επισημότητα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Απτχου (Ι) κ. Χρήστου Βαϊτση.

Την άριστη επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα. Μήνα Γαλμπάδη (Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Καστοριάς).

Η φιλοξενία από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Στέφανο Καφέ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα την κα. Μήνα Γαλμπάδη για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Τον πρόεδρο της τοπικού συμβουλίου, κ. Στέφανο Καφέ, για την εξαίρετη φιλοξενία και την ουσιαστική συμβολή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τους ε.α. αξιωματικούς συναδέλφους, και τις συζύγους τους, που για άλλη μια φορά τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 17:13
 
Συνάντηση με ΑΝΥΕΘΑ κα. Φώφη Γεννηματά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2013 19:03

Στα πλαίσια της παρουσίας της ΑΝΥΕΘΑ κα. Γεννηματά  στη Λάρισα στις 18 Οκτ 2013 οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί της και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. και ε.ε. στελέχη των Ε.Δ. Συγκεκριμένα παραδόθηκε υπόμνημα (συνημμένa word 1&2) που αφορά κυρίως οικονομικά θέματα  και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρονται.

Επιμείναμε στην άρση των ηλικιακών κριτηρίων και αποστρατείας (αίτηση, πρωτοβουλία υπηρεσίας) και θέσαμε εμφατικά το θέμα της διπλής περικοπής.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε την κατανόησή της για τα θέματα που μας απασχολούν, μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές για το 2014  και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τα θέματα αρμοδιότητάς της και θα προωθήσει τα υπόλοιπα αναλόγως.

 

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima1.doc)Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 1[Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 1]347 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima2.doc)ypomnima2.doc[Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 2]349 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2013 22:48
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL